A háromszéki Pro Silva vadásztársaság diadalmaskodott a vadászfesztivál főzőversenyén | Székelyhon
A 14 órakor kezdődő eredményhirdetés végén a színpadra lépett a háromszéki Pro Silva vadásztársaság, akiknek üstjükben ínycsiklandó Wellington-szelet készült szarvasból.
Közben az SDM Venatoris sem tétlenkedett: Szász Csaba, a kézdivásárhelyi Jazz Bisztró tehetséges séfje vezette a konyhát, ahol erdélyi savanyú vetrecét készítettek puliszkával, és a helyben sütött zsiványpecsenye is a menüre került. Az előző fesztiválok során már nagy népszerűségnek örvendő ínycsiklandó előételekből, mint például a pisztáciás vaddisznó-stefánia és az áfonyás szarvasmáj-pástétom, is kínáltak egy-egy falatnyit. Az érdeklődők kedvükre kóstolgathatták ezeket az ízeket, amíg csak el nem fogytak.
A XIV. Székelyföldi Vadásznapok idén Hargita megye varázslatos tájain kerülnek megrendezésre, ahol a természet és a vadászat szerelmesei találkoznak.





