Ez már visszafordíthatatlanná vált, ami most hirtelen felerősödött Magyarországon - Agro Napló

Megugrott a parlagfű koncentrációja, sok kellemetlen tünetre számíthatnak az allergiások. Berobbant a szezon Magyarországon.
A parlagfű pollenje kiemelkedik mint az egyik legpotensebb allergén, különösen a virágzási időszakban, amikor az arra érzékeny egyének számára számos kellemetlen tünetet idézhet elő. A parlagfű-allergia megnyilvánulásai rendkívül változatosak, és a tünetek súlyossága egyénenként jelentősen eltérhet - olvasható az Időkép hírei között.
A száraz, meleg időjárás következtében a parlagfű pollenterhelése gyors ütemben növekszik. A parlagfű virágporának koncentrációja jellemzően a közepes és magas szint között mozog, és egyre több területen lehet tapasztalni rendkívül magas értékeket is. Azok, akik allergiásak a parlagfűre, napról napra fokozódó tünetekkel szembesülhetnek, mint például orrfolyás, tüsszögés, valamint szemviszketés és könnyezés. Ezen felül a parlagfű-allergiások körében gyakori a keresztallergia jelensége, ami azt jelenti, hogy bizonyos ételek, mint például a görögdinnye, uborka, banán és cukkini fogyasztása szájnyálkahártya viszketést, égő érzést vagy akár duzzanatot is okozhat.