Lajos különleges brassói aprópecsenyéje Ez a recept a hagyományos brassói aprópecsenye egyedi változata, amely Lajos keze nyomán született. A hús ízletes marinálása és a fűszerek harmóniája teszi igazán különlegessé ezt az ételt. A titkos hozzávalók közö
A Lajos-féle brassói aprópecsenye elkészítése egy izgalmas folyamat, amely a gondosan megmosott burgonya puhára főzésével kezdődik, sós vízben. A krumpli fajtája és a szezon határozza meg, hogy a főzés után eltávolítjuk-e a héját; most azonban úgy döntöttem, hogy marad a héjban, hogy megőrizze ízét és tápanyagait. Miután a burgonya kihűlt, felvágom apró kockákra, készen állva a következő lépésre.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, majd egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, és elkezdjük kisütni, hogy a zsírja kioldódjon. Amint a szalonna aranybarnára és ropogósra sül, óvatosan kiszedjük a serpenyőből a darabokat, és a keletkezett zsírból félreteszünk egy jókora adagot, amit később a krumpli ízletes pirításához használunk fel.
A visszamaradt zsírban, közepes lángon megpirítjuk a paradicsompürét, majd 2 perc után hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Jöhet a serpenyőbe a finomra vágott vöröshagyma és az apró kockákra vágott kétféle paprika.
Fűszerezzük meg, majd gondosan átpirítjuk a serpenyőben lévő hozzávalókat, miközben vékony csíkokra vágjuk a húst.
A serpenyőbe szórjuk a borsot, a majoránnát, és jöhet bele a hús. Nagy lángon lepirítjuk, és hozzáadjuk a petrezselyem felaprított szárát. Átforgatjuk és megszórjuk liszttel, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemleveleket is, és félretesszük.
A felkockázott burgonyát egy serpenyőben, a félretett szalonnazsírban aranybarnára pirítjuk, hogy a külső réteg ropogós és ízletes legyen.
Miközben a burgonya aranybarnára pirul, nekilátunk az ubisaláta elkészítésének. Először is, a vízbe alaposan belekeverjük a sót, a porcukrot, az ecetet, a borsot és a zúzott fokhagymát. Ezt a finom fűszerkeveréket ezután gondosan ráöntjük a vékony, 3 mm-es szeletekre gyalult uborkára, hogy minden falat ízletes és zamatos legyen.
A raguba visszatesszük a szalonnapörcöt és összeforraljuk, majd átforgatjuk a megpirult krumplival. Az ubisalit egy-egy kanál tejföllel a tetején tálaljuk a brassói kísérőjeként.